Достапни линкови

Виена: Агенцијата за фундаментални права на ЕУ почнува со работа


Агенцијата за фундаментални права денеска ја почнува својата работа во Виена. Таа е ново тело за човекови права на Европската Унија и го заменува на поширока основа Центарот за Расизам и Ксенофобија. Агенцијата треба да го разгледува статусот на европските вреднности како слободата, еднаквоста и човековите права. Брисел соопшти дека Советот на Европа и натаму е главен авторитет за оваа материја.
XS
SM
MD
LG