Достапни линкови

Виена: Продолжуваат преговорите за статусот на Косово


По три дневната пауза во Виена продолжуваат преговорите на тимовите на Белград и на Приштина за предлогот на специјалниот пратеник на Обединетите нации за статусот на Косово Марти Ахтисари. На дневен ред е анексот 3 на предлогот за децентрализацијата. Во досегашните преговори што почнаа на 21 февруари а ке траат до 2 март не дојде до приближување во ставовите на двете страни.
XS
SM
MD
LG