Достапни линкови

Виена: Продолжение на разговорите меѓу Белград и Приштина за косовскиот статус


Представниците на Белград и на Приштина денеска во Виена на продолжението на финалната рунда преговори за решавање на статусот на Косово ќе го разгледуваат анексот на планот на специјалниот пратеник на Обединетите Нации Марти Ахтисари, во кој се зборува за уставот, правата на малцинствата и правосудниот систем. Вчера на првиот ден од финалната рунда од преговорите во Виена беа разгледувани општите принципи на предлогот на Ахтисари, а преговорите поминаа без приближување на ставовите на Белгард и Приштина Финланата ридна на опрговорите во Виена завршува на 2 март додека втората рунда ќе биде одржана на 10 март кога двте стрaни повторно ек го атрзгледуваат предлогот на Ахтисари.
XS
SM
MD
LG