Достапни линкови

Њујорк: Рангирање за квалитетот на животот на децата


Во новиот извештај на УНИЦЕФ се вели дека Соединетите Држави и Велика Британија се рангирани најслабо меѓу западните земји кога станува збор за квалитетот на животот на децата. Првите позиции ги држат Холандија, Шведска, Данска и Финска. Како критериуми се земени сиромаштијата, здравството, образованието и семејните односи.
XS
SM
MD
LG