Достапни линкови

Аталаја: Словенецот Мартин Стрел ќе се обиде да го преплива Амазон по неговата должина


Словенецот Мартин Стрел ќе се обиде да стане прв човек кој го препливал Амазон по неговата должина. Стрел има 52 години и денеска ќе започне да плива од Аталаја. Амазон од Аталаја до Бразилскиот брег е долг 5400 километри. На Стрел ќе му помагаат 45 лица, доктори, тренери и вооружени чувари.
XS
SM
MD
LG