Достапни линкови

Скопје: Денеска почнува првата фаза од меѓу партискиот дијалог


Денеска во македонското собрание се очекува да започне првaта фаза од мегу партискиот дијалог кој ке се одвива на ниво на работни групи, во кои според предлогот на премиерот Никола Груевски партиите делегиараат свои преставници. Во оваа фаза ке се разгледуваат Уставните измени за задолжителното средно образование и изборниот законик. Вториот дел од преговорите е закажан за седми февруари и негови теми се собранискиот деловник и функцинирањето на комитетот за односи мегу заедниците.Со овие средби ке се деблокира политичкиот дојалог, а засега не е највено присутвото на ДУИ.
XS
SM
MD
LG