Достапни линкови

Вашингтон: Американските ракетни системи во Чешка и Полска не се против Русија


Директорот на американскиот ракетен одбранбен систем генерал полковник Хенри Оберинг изјави дека ракетни системи кои Вашингтон планира да ги размести во Чешка и во Полска не се насочени против Русија. Системите со ракети со долг дострел, според него, биле наменети да се пречат заканите од тврдоглавите земји како што е Иран.
XS
SM
MD
LG