Достапни линкови

Мадрид: Расправа за европскиот Устав


Претставници на осумнаесет земји кои го прифатија Европскиот устав денеска во Мадрид дискутираат за начините како да се охрабрат преостаните девет членки на Унијата да го ратификуваат документот. Овој процес запре откако пред две години граѓаните на Франција и на Холандија го одбија на спроведените референдуми.
XS
SM
MD
LG