Достапни линкови

Европа: Снежното невреме во Западна и Централна Европа и натаму предизвикува проблеми во сообраќајот


Снежното невреме во Западна и Централна Европа и натаму предизвикува проблеми во сообраќајот. Во Полска 12 лица настрадале, а во Германија 5, во сообраќајни несреќи, поврзани со лошите услови на патиштата. Во централна и западна Франција околу 110 илјади домови останале без струја. Аеродромот во Прага денеска повторно е отворен, откако, поради снегот, 30 часа не работеше.
XS
SM
MD
LG