Достапни линкови

Њујорк: Генералниот секретар на ОН го повика Ирак да се воздржи од натамошни егзекуции


Генералниот секретар на ОН, генерал Бан Ки Мун упати повик до Ирак да се воздржи од натамошни екзекуции. Изјавата пак предизвика критички реакции кај организацијата за човекови права. Погубувањето на поранешниот ирачки лидер Садам Хусеин беше осудено страна на повеќе земји Двајца ирачки службеници кои му служеа на Хусеин, вклучувајки го и неговиот полубрат, треба да бидатегзекутирани, но засега не се прецизира датумот кога тоа ќе се случи.
XS
SM
MD
LG