Достапни линкови

Багдад: Полицијата пронашла 27 тела во Багдад


Ирачката полиција открила денеска 27 тела, главно злоставувани луѓе, недалеку од добро заштитетената „зелена зона“ во Багдад. Полициски претсвник кој побарал да остане анонимен бидејќи нема овластување да дава инфомации, изјавил дека телата се пронајдени во близина на плошѓтадот Шеик Маруф, околу три километри северно од зелената зона, каде се сместени американската и британската амбасада, ирачката Влада и неколку стотини американски војници. Полицијата ја повикала ирачката армија да и помогне во преместувањето на телата од улицатаХаифа, бидејќи таа локација е опасна за лесно вооружените полицајци.
XS
SM
MD
LG