Достапни линкови

Подгорица: Министерот за одбрана Лазе Еленовски во посета на Црна Гора


Министерот за одбрана Лазе Еленовски со денешната посета на Црна Гора ја завршува турнејата низ новите членки на програмата на НАТО Партнерство за мир. Еленовски претходно ги посети Србија и Босна и Херцеговина при што изрази подготвеност Македонија да ги пренесе своите искуства од десет годишното членство во Програмата Партнерство за мир, а е договорена и натамошна соработка со овие земји во областа на одбраната, со цел членство во НАТО.
XS
SM
MD
LG