Достапни линкови

Либија: Судот денеска ќе донесе пресуда за случајот со петте бугарски медицински сестри


Либијскиот суд денеска треба да донесе пресуда за случајот со петте бугарски медицински сестри и палестинскиот доктор, обвинети за инфицирање на повеќе од 400 либијски деца со хив вирусот, предизвикувач на сида. Обвинителите побарале смртна казна. Шесте медицински лица се изјасниле за невини на овинението за инфицирање на децата во една болница во деведесеттите.
XS
SM
MD
LG