Достапни линкови

Брисел: ЕУ бара од Русија да не го забранува увозот на месо откако ќе влезат Бугарија и Романија


Европската Унија побара од Русија да не го забранува увозот на месо откако Бугарија и Романија, на први идниот месец ќе станат членки на Унијата. Русија го најави овој чекор под образложение дека во двете нови членки не постоеле добри ветеринарски услови. Москва, поради истата причина, веќе една година го има збарането увозот на месо од Полска.
XS
SM
MD
LG