Достапни линкови

Вашингтон: Земјите во развој движечка сила на светскиот економски развој, известува Светската Банка


Земјите во развој ќе бидат главната движечка сила на глобалниот економски развој во следните 25 години. Тоа е предвидувањето на новиот извештај на Светската Банка, во кој се вели дека тоа ќе има и голем резулат во намалување на сиромаштијата. Се очекува за овој период за половина да се намали бројот на луѓето кои живеат со помалку од долар дневно.
XS
SM
MD
LG