Достапни линкови

Вашингтон: Конгресот одобри продажба на нуклеарно гориво и технологија на Индија


Американскиот Конгрес одобри закон за продажба на цивилно нуклеарно гориво и технологија на Индија. За подржувачите станува збор за историски договор а за критичарите тој ќе им наштети на глобалните напори за не - пролиферација. Пред да влезе во сила договорот мора да биде одобрен од Меѓународната Агенција за атомска енергија.
XS
SM
MD
LG