Достапни линкови

Њујорк: Советот за безбедност го продолжи мандатот на 160 илјади меѓународни сили во Ирак


Советот за безбедност на ОН синоќа едногласно го поддржа продолжувањето на мандатот на околу 160 илјади припадници на меѓународните сили во Ирак. Со тоа советот итно реагираше на барањето на ирачкиот премиер Ал МАлики, кој изјави дека на неговата влада и е потребно дополнитено време за да ја преземе целосната одговорност за безбедноста и стабилноста во Ирак.
XS
SM
MD
LG