Достапни линкови

Штип: Посета на претседателот Бранко Црвенковски


Претседателот на Република Македонија, Бранко Црвенковски денеска ќе ја посети општина Штип. Тој ќе има средби со градоначалникот Панде Сарев и со членовите на Советот на општината. Црвенковски ќе ги посети и дисперзираните студии на Економскиот и Правниот факултет во Штип, Рударско-геолошкиот факултет и Педагошкиот факултет, како и фабриката за текстил "Вабо", каде што ќе се сретне со претставници на текстилниот кластер од градот.
XS
SM
MD
LG