Достапни линкови

Женева: Референдум во Швајцарија за доделување 800 милиони долари помош за новите членки на ЕУ


Граганите на Швајцарија денеска на референдум треба да одлучат дали земјатата ќе им додели 800 милиони долари економска помош на десетте нови членки на Европката Унија. Поддржувачите на планот зад кој стои и швајцарската влада сметаат дека доколу новите земји членки имаат подобра економија тогаш ке бидат и подобри трговски партнери на Швајцарија. Според опонентите пак помошта може да ја потикне Унијата повторно да бара финансиска помош од нив.
XS
SM
MD
LG