Достапни линкови

Загреб: Штрајк на учителите во основните училишта


Учителите во оснвните училишта во Хрватска започнаа штрајк барајки платата да им се покачи за 8 до 10 проценти во следните 5 години. Тие претходно не успеаа да постигнат договор со владата. Утре се најавува штрајк и на универзитетските професори.
XS
SM
MD
LG