Достапни линкови

Москва: Владимир Путин за односите Русија - ЕУ


Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека некој во Европа се обидува да ги смести односите меѓу Русија и Европската Унија според застарениот модел пријатели или противници, иако не треба да се стравува од растечката меѓу зависност. Путин ова го напиша за денешен Фајнаншенел Тајмс. Неговите забелешки се совпаѓаат со блокирањето на Полска на разговорите меѓу Унијата и Русија за стратегиско партнерство.
XS
SM
MD
LG