Достапни линкови

Брисел: Состанок на претставници на 25 земји членки на ЕУ извознички на нафта


Претставници од дваесет и петте земји членки на Европската Унија и од земјите кои извезуваат нафта и гас денеска во Брисел ги продолжија вчера започнатите разговори за начините да се задоволи се поголемата побарувачка од енергенси во светот. Еврокомесарот Хавиер Солана оцени дека постои опасност од појава на злоупотерба на енергијата во политички цели и заради тоа е неопходно да се постават начела.
XS
SM
MD
LG