Достапни линкови

Виена: Состанок на Контакт групата за косовскиот статус


Во Виена денеска се одржува состанок на Контакт групата за Косово на кој ќе биде разгледана почетната идеја на специјалниот пратеник на Обединетите Нации Марти Ахтисари за решавањето на статусот на Косово. Нивните евентуални забалешки ќе бидат земени в предвид при сосатвувањето на финалното нацрт – решение. Кога ќе бидат познати ставовите на Белград и Приштина за нацртот, пак пратеникот Ахтисари ќе го извести Советот за Безбедност, кој треба да ја донесе конечната одлука за статусот на Косово.
XS
SM
MD
LG