Достапни линкови

Лондон: Тешка работа пред Македонија за исполнување на условите за членство во ЕУ


На Македонија и на другите земји кандидати за члeнство во ЕУ им престои тешка работа за исполнување на условите за прием кои ќе бидат ригорозно применувани, изјави британскиот министер за Европа Џефри Хун пред неговата три дневна Балканска турнеа во чии рамки ќе престојува во Скопје, Сараево, Подгорица и Приштина. Официјален Лондон, како што јави Миа, останува на ставот дека членството на земјите од регионот во ЕУ и НАТО ќе биде од корист на Балканот и на Европа во целина.
XS
SM
MD
LG