Достапни линкови

Таџикистан: Се очекува повторна победа на таџикистанскиот претседат Имо Мали Рахмонов


Таџикистанскиот претседател ИмоМали Рахмонов при денешното гласање на претседателските избори во земјата призна дека изборите не ги исполнуваат стандардите на ОБСЕ, но додаде оти така било насекаде во светот. Не постои сомневање дека Рахмонов ќе победи со што на функцијата ќе остане и во наредните седум години. Тој е шеф на државата од илјада деветстотини деведесет и четвртата година.
XS
SM
MD
LG