Достапни линкови

Свет: Доколку продолжи риболовот морскиот животински свет ќе биде уништен


Морскиот животински свет, доколку продолжи сегашното ниво на риболовот на Земјата, би можело да биде уништен до две илјади четириесет и осмата година. Во најновата студија се наведува дека скоро триесет проценти разни видови риби, школки, морски птици, растенија и микро организми веќе биле уништени и оти овој тренд продолжува и натаму.
XS
SM
MD
LG