Достапни линкови

Њујорк: По повод денот на ОН Кофи Анан повика на неширење на нуклеарното оружје


По повод денот на Обединетите Нации, генералниот секретар Кофи Анан оцени дека треба да му се обрне поголемо внимание на прашањето за неширење на нуклеарното оружје, како и да се продолжи со остварувањето на милениумските цели за намалување на сиромаштијата и болестите во светот. Тој повика на единство меѓу народите во борбата за развој, безбедност и човекови права.
XS
SM
MD
LG