Достапни линкови

Лахти: Средба на лидерите на ЕУ со рускиот претседател Владимир Путин


Лидерите на Европската Унија на денеска во финското место Лахти ќе разговараат со рускиот претседател Владимир Путин пред се за енергијата и почитувањето на човековите права во Русија. Вчера Европската комисија одбри план со кој до две илјади и дваесета година во Европа би требало потрошувачката на енергија да се намали за дваесет насто. Планот се базира врз сомнежите дека во наредниот период снабдувањето со руска енергија би било многу несигурно.
XS
SM
MD
LG