Достапни линкови

Њујорк: 275 милиони деца се жртви на домашно насилство, се наведува во студијата на ОН


Според најновата студија на Обединетите Нации, насилствата врз децата во многу земји во светот се прифаќа како нормална работа. Во студијата се наведува дека над 275 милиони деца се изложени на домашно насилство, а во 106 земји во светот сеуште се применуваат физички казни во училиштата.
XS
SM
MD
LG