Достапни линкови

Сараево: Одзивот на вчерашните избори 52 насто


Одзивот на вчерашните општите избори во Босна и Херцеговина изнесува над 52 насто, а официјалните резулати се очекуваат во текот на денот. Се бираа тројца претседатели, членови на парламентите на федерацијата и Република Српска на на кантоните во федерацијата. Во трката за три членото претседателство во Федерацијата води претседателот на партијата за Босна и Херцеговина Харис Силајџиќ. За хрватскиот член води кандидатот на ХДЗ Иво Миро Јовиќ, а во Република српска најмногу гласови добил социјал демократот Небојша Радмановиќ.
XS
SM
MD
LG