Достапни линкови

Њујорк: Од недостаток здрава вода за пиење годишно умираат 5,5 милиони деца


УНИЦЕФ соопшти дека недостигот на здрава вода за пиење е причината поради што секоја година во светот умираат околу милион ипол деца под пет годишна возраст. Во новиот извештај УНИЦЕФ наведува дека сепак, во изминативе петнаесет години бил постигнат напредок во снабдувањето на луѓето во светот со исправна вода за пиење.
XS
SM
MD
LG