Достапни линкови

Берлин: Прва конференција за исламот


Во Берлин денеска започнува првата конференција за исламот, на која учествуваат претставници на околу 3-те милиони муслимани кои живеат во Германија. Главна тема е коегзистенцијата меѓу муслиманите и немуслиманите во земјата, како и начините за подобро интегрирање на муслиманите во германското општество.
XS
SM
MD
LG