Достапни линкови

Банког: Политичка криза по воениот пуч за распуштање на владата на Таксин Шинаватра


Главниот командант на Тајландската војска Сонши Бонијаратџлин денеска изјави дека ќе ја предаде власта на именуван премиер за две недели и дека демократијата ке се врати за една година. Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан и други светски лидери претходно го осудија воениот пуч на Тајланд и побараа враќање на демократијата во земјата. Премиерот Таксин Шинаватра го откажа предвидениот говор во Генералното Собрание откако воените сили ја распуштија неговата влада со цел, како велат, да ја решат политичката криза и големата корупција во земјата.
XS
SM
MD
LG