Достапни линкови

Њујорк: Состанок на Контакт Групата


Во Њујорк денеска ќе биде одржан состанок на Контакт групата на ниво на политички директори за Балкан во министерствата за надворешни работи на земјите членки на групата. На состанокот ќе учествува и меѓународниот посредник на преговорите за косовскиот статус Марти Ахтисари. Според некои дипломатски најави, Ахтисари би можело да им го претстави предлогот на решението за Косово.
XS
SM
MD
LG