Достапни линкови

Женева: Македонија прва во регионот во разоружувањето од противпешадиски мини


Македонија стана седмата држава во светот и прва во Југоисточна Европа на чија територија нема поставени, ниту пак се чуваат складирани противпешадиски мини. Ова го декларирала македонска делегација во почетокот од Седмиот состанок на земјите потписнички на Отава конвенцијата што се одржува во Женева. Оценка е дека тоа е уште еден придонес на Македонија во разоружувањето од таков вид во регионот.
XS
SM
MD
LG