Достапни линкови

Ватикан: Отварање на тајните архиви за дејствувањето на католичката Црква за време на нацизмот


Ватикан денеска ги отвора своите централни досијеа, познати како Тајни Архиви, вклучувајки го и досието за папата Пиј. Се очекува да се дознае повеќе за тоа што знаела и што правела католичката Црква за време на подемот на нацизмот во Германија и за време на Граѓанската Војна во Шпанија.
XS
SM
MD
LG