Достапни линкови

Софија: Состанок на Контакт Групата за Косово


Контакт Групата, на денешниот состанок во Софија, ќе го разгледа напредокот во преговорите за статусот на Косово. Извештај треба да поднесе спрецијалниот пратеник на Обединетите Нации Марти Ахтисари, а попладне на членовите на контакт групата ќе им се придружат и претставниците на земјите од Југо-источна Европа, меѓу кои и од Македонија.
XS
SM
MD
LG