Достапни линкови

Њујорк: Фридом Хаус со извештај за најдиктаторските режими во светот


Фридом Хаус вечера го издаде извештајот ,,Најлошо од најлошото: Најрепресивните општества во светот Две илјади и шеста,,. Станува збор за компилација на најдиктаторските режими во светот во која подробности се дадени за осум земји кои имаа најлоши оценки за човековите права и слободи за минатата година. Станува збор за Бурма, Куба, Либија, Северна Кореа, Судан, Сирија, Туркменистан и Узбекистан.
XS
SM
MD
LG