Достапни линкови

Лондон: Бугарија и Романија во ЕУ во 2007?


Бугарија и Романија веројатно ќе бидат примени во Европската Унија на 1 Јануари 2007 но ќе бидат строго набљудувани и санкционирани ако не докажат дека сериозно се борат против организираниот криминал корупцијата во власта, пишува Фајнаншенел Тајмс. Според весникот, Брисел ја отфрил можноста да се пролонгира членството на Бугарија и Романија затоа што тоа ќе ги обесхрабрело да ги спорведат реформите.
XS
SM
MD
LG