Достапни линкови

Свет: Светот во опасност од пандемија на дебелење


Експертите предупредуваат дека на светот му се заканува пандемија на дебелење. Се претпоставува дека бројот на луѓе кои имаат вишок килогреми изнесува околу милијарда ипол. Тоа се заканува да ги оптовари здравствените системи на земјите поради зголемениот број на срцеви заболување и дијабетис. Ова се предупредувањата на експертите кои се собраа во Сиднеј на Меѓународен конгрес посветен на проблемот со дебелењето во светот.
XS
SM
MD
LG