Достапни линкови

Љубљана: Спогодба на Лукоил и Петрол за формирање заедничка фирма


Најголемата руска нафтена компанија Лукоил и словенечкиот Петрол потпишаа спогодба за формирање заедничка фирма која би требало да стане водечка во снабдувањето со нафта во централна и југоисточна Европа. Се планира компанијата до две илјади и деветата година да отвори илјада двесте и пеесет бензински пумпи во регионот.
XS
SM
MD
LG