Достапни линкови

Париз: Франција против членството на Македонија, Хрватска и Албанија во НАТО


Францускиот претседател Жак Ширак изјави дека НАТО би требало да остане цврсто фокусирана врз неговата оригинална мисија, чување на безбедноста во Европа и во Северна Америка. Ширак ова го изјави како поддршка на неговето противање на испраќање НАТО војници во Либан. Франција, како што потстетуваат агенциите, е и против американското настојување Македонија, Хрватска и Албанија да станат членки на НАТО.
XS
SM
MD
LG