Достапни линкови

Вашингтон: Американскиот суд забрани прислушување на телефони од администрацијата на Џорџ Буш


Американскиот суд и наложи на администрацијата на претседателот Џорџ Буш да ја прекине програмата за прислушување на телефонските разговори на американските државјани за која власта тврди дека ги штити американците од тероризам. Оваа програма одобрена по нападите на 11 септември 2001, според судијата Ана Дигс Тејлор ја нарушуваат слободата на говорот и се одобруваат неразумни истраги.
XS
SM
MD
LG