Достапни линкови

Софија: Дозволен увид во сметките на банките во борбата против финансиските малверзации


Централната банка на Бугарија им одобри на државните обвинители да вршат увид во сметките на деловните банки со цел да им помогне во борбата против перењето пари и другите финансиски малверзации. Обвинителите ќе имаат можност за брз увид во приватните сметки и депозитите доколку постои сомневање дека им припаѓаат на криминалци или на компании кои се поврзани со нив.
XS
SM
MD
LG