Достапни линкови

Пекинг: Кинезите да се однесуваат долично, кога патуваат во странство


Кинеската комунистичка партија им порача на кинезите кои патуваат во странство, а чиј број постојано се зголемува, да внимаваат на нивното однесување. Веникот Чајна Дејли пишува дека партија покренала кампања за битка против однесувањето кое е неприфатливо за она што се нарекува, растечкиот кинески меѓународен статус. Како неприфатливи кинески навики се посочуваат: викањето на мобилен телефон и плукањето.
XS
SM
MD
LG