Достапни линкови

Сидинеј: Предлози во борбата против дебелината


Здравствените експерти во Австралија побараа овошјето и зеленчукот во земјата да бидат субвенционирани, а за високо-калоричната храна да има посебни давачки. Оваа препорака доаѓа откако новите статистички податоци покажаа дека во Австралија нагло се зголемува бројот на луѓе со прекумерна тежина, појава особено раширена кај младите.
XS
SM
MD
LG