Достапни линкови

Берлин: Одбележување на 45 годишнината од изградбата на Берлинскиот Ѕид


Во Берлин денеска се одбележува 45 годишнината од изградбата на Берлинскиот ѕид кој во текот на ,,Студената војна,, го делеше градот на два дела, во поделената комунистичка Источна Германија и Западна Германија. По тој повод им беше одадена почит на жртвите од тој период. Берлинскиот ѕид беше урнат 17 години подоцна.
XS
SM
MD
LG