Достапни линкови

Скопје: Десеттиот контингент од Македонија замина за Авганистан


Од аеродромот Петровец денеска, во мировна мисија во Авганистан, замина 10-тиот контингент на Армијата на Македонија. Македонската единица, од составот на Втората механизирана пешадиска бригада, за време на 6 месечната мисија во Авганистан, ќе биде во сотставот на германскиот контингент.
XS
SM
MD
LG