Достапни линкови

Вашингтон: Фондацијата ,,Бил и Мелинда Гејтс,, ќе поклони 500 милиони долари


Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс денеска соопшти дека ќе поклони 500-тини милиони долари на Глобалниот фонд за борба против СИДА, туберкулоза и маларија. Донираните средства ќе бидат уплаќани во наредните пет години, а ќе бидат искористени за финансирање на напорите за борба против овие болести.
XS
SM
MD
LG