Достапни линкови

Триполи: Продолжува судскиот процес против петте бугарски


Денеска во Триполи продолжува судскиот процес против 5 те бугарски сестри и палестинскиот доктор обвинети за намерно инфицирање со вирусот на Сидата на повеќе од 400 либиски деца. Тие тврдат дека се невини, а се во затвор од 1999 година. Во Мај 2004 беа осудени на смрт. Врховниот суд на Либија нареди повторно судење.
XS
SM
MD
LG